keskiviikko 11. syyskuuta 2013

BRIGHTON! 1-5.9


Brightoniin on arrival seminaariin saavuttiin sunnuntaina 1.9 melko myöhään kun sen lisäks että lento oli myöhässä sen kolme tuntia, niin kentällä odotettiin meidän matkalaukkuvuorta noin tunti.

Mutta turvallisesti päästiin perille Lontoon Gatwikin kentälle ja sieltä junalla Brightoniin hostelliin missä tuo aika vietettiin. Junassa tavattiin ihanan herttainen suomalaisperhe, joka oli ilmeisesti muutamassa hetkeksi aikaa Brightoniin.


Brighton on mielettömän hieno kaupunki! Etukäteen varotellusta Englannin säästä ei ollut koko aikana tietoa, kun joka päivä paistoi aurinko ja oli KUUMA. Meren rannalla kävellessä tuntui että on etelänlomalla kun hiekkaranta oli täynnä väkeä palvomassa aurinkoa.Tosin tiistai-iltana kun illallisen jälkeen käveltiin rannalla ja laiturilla (Brighton pier) oli mieletön sumu joka lopulta yhtäkkiä laski, ilmeisesti kovin tyypillistä.

takana brighton pier




Päivät Brightonissa oli tutustumista toisiimme, kouluttautumista ja valmistautumista tulevaan vuoteen, tutustumista englantilaiseen kulttuuriin ja yleistä hengailua. Meitä vapaaehtosia on siis 27, joista 19 Saksasta, 2 Suomesta, 2 Ranskasta, 2 Belgiasta ja 2 Armeniasta. Näiden päivien aikana Brightonissa vakuutuin kyllä siitä että huippu porukka on kasassa ja tässä seurassa voi vuoden viihtyä vaikka aika kaukana asutaankin toisistamme osan kanssa.






Päällimäiset ajatukset tältä ajalta:

- kaupunkisuunnistus: Kierrettiin ympäri Brightonia joukkueittain sen mukaan missä asutaan ja suoritettiin tehtävälistaa mm. tee hiekkalinna, tuo simpukka ja merivettä rannalta, ota kuva ryhmäläisestä siellä ja täällä...

-Brighton pier: Upea laituri meren rannalla jolta saatto löytää huvipuiston, eri ruokamahdollisuuksia kojuista ravintoloihin, upeat näkymät kaupunkiin...

-Ranta: Rannalla tuli vietettyä jonkin verran aikaa, ja vikana iltana istuskeltiin osalla porukkaa rannalla pimeellä ja juteltiin ja oltiin. Ei tavallinen hiekkaranta, vaan hiekan sijasta oli pyöreitä, todella pehmeitä kiviä.

-The Big Fish: Fih and Chips RAVINTOLASSA käytiin siis syömässä yhtenä iltana koko porukka ja muutama meistä (en minä) uskaltautu tilaamaan tuon annoksen, ja se oli nimensä veroinen. Fish and Chips ravintolassa todella on tarjolla muutakin kun tavallisia fish and chipsejä.

-Secret friends: Maanantaina arvottiin jokaiselle salainen ystävä jolle piti keskiviikkoon mennessä tehdä viisi hyvää/kohteliasta tekoa ja ostaa lahja jotka keskiviikkoiltana jaettiin. Piti selvittää mistä tämä salainen ystävä tykkää ja ostaa jotain siihen liittyvää. Itse löysin sattumalta juuri sen mitä etsinkin, rugby-pallon.

-Lunch: Joka päivä lounaalla käytiin tescosta(ruokakauppa) ostamassa kolmella punnalla lunch deal...rasvasta majoneesisalaattia, hedelmää, karkkia tai sipsiä ja juoma. Tää maa ei ole tehty laihduttajia varten!

Kokonaisuudessaan ajalta Brightonissa jäi hyvä mieli ja onneks on näin hyvä porukka kasassa! Matka Brightonista Liverpooliin oli mielenkiintonen, me oltiin pohjosen bussissa kolmas pysäkki (mentiin siis tilatuilla busseilla pohjoseen ja etelään menijät erikseen) ja matkaa kerty varmaan noin kaheksan tuntia! Moottoritien lisäks tuli kuitenkin nähtyä todella mutkittelevaa sivutietä vähän vuoristoisemmassa maastossa ja ihania englantilaisia maalaistaloja lampaineen, juuri sellasia mitä televisiossa on nähnyt :D!


-Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti