keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

kuninkaallisia ja tylypahkan jalanjäljissä

Moi kaikki ihanat juhannusviikkoilijat!

Torstaina 12.6 juhlittiin siis Punasta Ristiä 150 vuotta täyteen tulleesta arvokkaasta työstä Buckingham palatsissa. Mä suuntasin aamulla kassieni kanssa kohti Lontoota tarkotuksena viettää taas aikaa etelässä sunnuntaihin asti. Asemalla tapasin kaverini ja suunnattiin kohti palatsia Royal guarden partyihin. ;)

jonossa alko kasvaan jännitys!


Puutarhaan reitti meni palatsin läpi niin että sinne mennessä ja pois tullessa päästiin sisälle itse rakennukseenkin. Puutarha oli massiivinen. Hassua ajatella että vilkkaan Lontoon keskellä on mielettömän kokoinen puutarha ja jostain kaukaa mutta vierestä kuuluu vain suurkaupungin äänet. Puutarhaa sai kierrellä miten halusi, tarjolla oli pientä syötävää (ja köyhät vapaaehtoset kävi tietenkin pariin otteeseen jonossa) ja orkesteri viihdyttämässä (ja joku tanssiesityskin mikä me missattiin), ja myös Punsen Ristin erilaisia pisteitä mitä sai käydä kiertämässä. Sää oli täydellinen. Juhlan kuitenkin kruunasi itse prinssi Charles ja prinsessa Alexandra (ilmeisesti kuningattaren serkku) jotka ottivat osaa tapahtumaan, ja oikeen kiertelivät ihmisten joukossa juttelemassa mukavia.

palatsin sisäpihalta

kalleko ihan ite oli laittanu parastaan?

Angelika, Bastian ja minä


vasemmanpuoleinen on nykyinen varusto ja oikean puoleinen kuulemma se mitä käytettiin ensimmäisessä maailman sodassa. huih

itse prinssi !

                            

oli aika tärkeä olo kun turistit aidan takana otti kuvia !

Juhlan jälkeen suunnattiin siis viettään viikonloppua porukalla jälleen Kentiin missä olin loppulomanikin. Aika kulu taas todella nopeaa, perjantai meni löhöillessä kaverin kanssa kun toiset oli töissä, mutta illalla suunnattiin Lontoon puolelle Bromleyyn katseleen jalkapalloa pubiin josta jatkettiin yökerhoileen. 

Lauantaina meitä lähtikin neljä sitten tutustuun Harry Potter maailmaan, joka oli kyllä aivan mieletön! Siellä saatiin aikaa kuluun kyllä kiitettävästi ja rahaakin osalla vähän suuremmilla faneilla, mutta toisaalta säästettiin siinä että pystyttiin meneen autolla. :)


"Age is foolish and forgetful when it underestimates youth."
-Albus Dumledore

visiting the Weasleys

"It does not do to dwell on dreams and forget to live."
Albus Dumbledore

triple-decker knight bus

anybody home?



"There are some things you can’t share without ending up liking each other."

"Never trust anything that can think for itself if you can’t see where it keeps its brain."
Arthur Weasley

shopping at Diagon Alley

hogwarts

at the end of an amazing day

"In dreams, we enter a world that’s entirely our own."
-Albus Dumbledore

Lauantaina lähdetiin vielä uudestaan katseleen jalkapalloo paikalliseen pubiin vaikkei peliä kerettykään ihan alusta nähdä. Englannin pelit on kyllä tunnelman kannalta ihan huippua katsoa pubissa! Ja pakko myöntää että en oo eläessäni ollut koskaan näin paljon jalkapallon kanssa tekemisissä kun nyt viimoiset kaksi viikonloppua tuolle Kentissä ollessani, ja tänä viikonloppuna sama meininki jatkuu ystävän synttäreillä Nottinghamissa kun saksa pelaa lauantaina. Viikonloppu oli ihan huikea, tuntuu että se meni todella nopeeta mutta että olin tuolla ikuisuuden koska kerettiin tehdä niin paljon kaikkea kivaa. :) Toivon että mulla olisi kyky tallentaa tietyt hetket muistiin ja ottaa tavallaan "mental picture" itselleni hetkistä joita en halua koskaan unohtaa.

Toivottavasti teillä kaikilla on hyvä juhannus ja pidätte huolta toisistanne, ja että ne kelitkin paranisi. Voin lähettää täältä vähän aurinkoa ja helteitä mistä ollaan viimeaikoina kovasti nautittu. Ei tunnu kyllä kesältä samalla tavalla kun ei olekkaan juhannusta ja kesälomakin alkaa vasta heinäkuun lopussa. Ensi vuonna nautin sitten kaksinverroin juhannuksesta mutta nyt ei viitsi surkutella että se jää välistä, sillä mitä enemmän aikaa kuluu täällä, sitä unohtumattomammalta jokainen hetki tuntuu.

-Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti